lidafx15gazetelerbiberhapınoraseosaat
lida fx15 gazeteler biber hapı noraseo saat

Beats Audio ile HTC Yollarını Ayırma Noktasına Geldi

Beats Audio ile HTC Yollarını Ayırma Noktasına Geldi
Beats Audio ile HTC Yollarını Ayırma Noktasına Geldi 
Son birkaç yılda HTC modellerinde görmeye alıştığımız Beats Audio simgesi yakında tarihe karışabilir ve HTC tarafından sunulan Beats By Dre ses çalışması sona erdirilebilir.

Akıllı Telefon Pazarında ilk 5 sırada yer aldığı dönemde HTC kanadından önemli bir yatırım yapılmış ve Dünya Müzik Pazarının en beğenilen ve en önemli ses üreticisi olan Beats Audio ile çalışma yapılmaya başlanmıştı.

O dönemler zor bir süreçten geçen Beats Audio firmasına ait %50.1 hisseyi alan HTC firması pazara sürdüğü modellerde bu firmaya ait Ses Çipi ve Kulaklıklarını kullanmaya başlamıştı.

İlk seride pazarda 100 Dolar gibi bir fiyata satılan kulaklıkları ürün kutusuna koyan HTC firması daha sonralarında cihazlarında sadece Beats Audio Çipi kullanmaya başlamış ve ürünlerine bu logoyu basmıştı.

Beats Audio ile HTC Yollarını Ayırma Noktasına Geldi

Beats Audio ile HTC Yollarını Ayırma Noktasına Geldi

HTC dışında HP firması tarafından kullanılan ve müzik tutkunlarının oldukça beğenisini kazanan bu girişim Beats By Dre, ünlü rapçi Dr.Dre ve müzik piyasasının duayenlerinden Jimmy Lovine tarafından kurulmuştu.

Son dönemde Mali anlamda git geller yaşamaya başlayan HTC firması elindeki %50.1 oranındaki hissesinin %25’lik kısmını kendisini toplamayı başaran Beats Audio firmasına geri satmıştı. Son dönemde gelen haberler ise oldukça iyi bir satış oranı yakalayan, HTC ve HP ile ismini duyurmayı başaran Beats Audio firmasının HTC’nin elinde kalan %25.1 lik kısmı da almak istediği yönünde.

3 yılda 5 kat satış artışı yaşatan HTC Ortaklığı Beats Audio için 2013 veya 2014 yılında sona erebilir. Ancak ikili arasındaki Çip alışverişi ve HTC modellerinde kullanılan Beats Audio logosu gelecek yeni modellerden kaldırılacak mı orası belli değil.

Özellikle HTC One modelinde etkisini iyice arttıran Beats Audio ses çiplerinin gelecek olan HTC One Mini, HTC One Max gibi modellerde de kullanıldığını biliyoruz.

Ses çıkışlarına ayrı bir önem veren HTC firmasının Beats Audio firması ile yollarını ayırması durumunda hangi firma ile çalışacağı ise büyük bir soru işareti olarak kalıyor.

 
Beats Audio ile HTC Yollarını Ayırma Noktasına Geldi 

Yorum Yok to “Beats Audio ile HTC Yollarını Ayırma Noktasına Geldi”

Yorum bırakın